понеділок, 19 лютого 2024 р.

Підтримка дітей з ООП в умовах війни

19.02.2024 року на базі КУ "МЦПРПП КМР" була проведена онлайн-консультація з теми "Підтримка дітей з ООП в умовах війни. Що необхідно врахувати?" для педагогічних працівників, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами.

   Оскільки діти з особливими освітніми потребами мають обмежені можливості швидко реагувати та обробляти інформацію з навколишнього простору, тому важливо вчасно запроваджувати кроки підтримки, які допоможуть зменшити наслідки психологічної травми.

   Обставини, що пов’язані з війною, викликають у дітей різні реакції на стресові обставини: дратівливість, тривожність, порушення сну і харчування тощо). Тому, підтримка емоційного благополуччя дітей у кризовій ситуації полягає у стовренні безпечного фізичного та емоційного середовища через спілкування з дитиною, рутини. активності, які допомагають із саморегуляцією, сприятимуть зменшенню стресу, підтримці її життєдіяльності і здатності адаптуватися в мінливих умовах соціального життя.

   Під час спілкування з дітьми з особливими освітніми потребами варто формувати у них позитивне світосприйняття, запевняти, що ми повернемося до мирного життя.

Координатор заходу: Дудник Н.В. психолог КУ "МЦПРПП КМР" 

https://docs.google.com/presentation/d/1Mdb5MR-Hdb09yp5sM1lO--MpeGhdXq_H/edit?usp=sharing&ouid=103259314513491961796&rtpof=true&sd=true 



Немає коментарів:

Дописати коментар